På söndag fylls vallokalerna. Runtom i landets skolor har då eleverna redan sagt sitt. Skolvalet 2014 har blivit rekordstort när det gäller antal deltagande skolor.
– Varför ska vi göra det här?
Frågan kommer från en av eleverna på Atleticagymnasiet i centrala Stockholm.
Framför honom, vid ett bord fyllt av röstlistor, sitter Kevin Isberg och Sanna Österman. De förklarar för killen i keps varför han ska gå bakom en av skärmarna och lägga sin röst.
Atleticagymnasiet är en av 1.800 anmälda skolor i skolvalet jämfört med drygt 1 300 för fyra år sedan.
– Vi tror helt enkelt att unga blir mer och mer engagerade i politik. Sedan vill vi understryka att det viktigaste är inte valdeltagandet utan att de politiska debatterna sker i skolkorridorerna, säger Olivia Gyllenhammar, ordförande vid Sveriges Elevråd.
På uppdrag av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor driver man valet tillsammans med ytterligare två organisationer. Valet är dock inte obligatoriskt för SKOLORna.
– Vi vill att det ska vara lättillgängligt och engagemanget ska komma från eleverna, säger Olivia Gyllenhammar.
På Atleticagymnasiet har också eleverna fått olika uppgifter. Tredjeklassare som Kevin Isberg och Sanna Österman har jobbat i valmyndigheten. De som går andra året har tilldelats partier att representera och fått föra deras talan utifrån partiprogrammet. Valet av partier har gjorts utifrån vilka partier som kom med i EU-valet. Därför har några elever också fått representera Sverigedemokraterna.
– Det har ju varit en het potatis och det var inte så lätt för de eleverna när de höll sitt tal. De fick burop men de har ändå gått in för det och försökt ta in SD:s perspektiv trots att en del av eleverna själva har invandrarbakgrund, säger Martin Hyrén, samhällskunskap- och historielärare vid skolan.
För Kevin Isberg och Sanna Österman väntar på söndag det "riktiga" valet.
– Jag tycker miljön är viktigaste frågan och sedan jobbet, säger Kevin Isberg.
– Jag vet vad jag ska rösta på och kör nog på samma i alla tre valen, säger Sanna Österman.